1 2 3 ... 11 >

Bebek Kitapları

Bebekler ilk altı ayda kırmızı, beyaz ve siyah dışındaki renkleri ayırt edemezler. Ancak yüzler, desenler, şekiller, parlak renkler dikkatlerini çeker. Ayrıca tutma becerileri geliştikçe ellerine aldıkları her şeyi ağızlarına götürmeye çalışabilirler. Bu nedenle ilk altı ayda bu yönde parlak renkler ve desenler içeren, sayfaları kalın ya da bezden yapılmış 0 6 ay bebek kitabı tercih edebililirsiniz. 6 aylık bebek kitapları farklı dokulardan oluşursa bunlara dokunmak da bebeğinizin dikkatini çekecektir.

6 aylıktan itibaren bebekler için kitaplardaki resim ve şekilleri anlamaya başlarlar. Dikkatli bir şekilde incelerler. O yüzden elleri ile kavrayabilecekleri küçük bebek kitabı ile hem yeni kavramlar öğrenmelerini sağlayabilir hem de kitaplara olan ilgilerini artırabilirsiniz. 12 aydan itibaren ise bebekler kendileri kitap sayfalarını çevirerek inceleyebilirler. Ama hala ince yapraklı 1 yaş eğitici kitapların sayfalarını yırtıp koparabilirler. Bu sebeple 12-24 ay arası bebekler için de kalın sayfalı ve ağızlarına alma ihtimallerine karşı suya dayanıklı 1 yaş bebek kitapları tercih edebilirsiniz.

2 yaş bebek kitapları artık 3 boyutlu ve hareketli olabilmektedir. Bu kitaplar her sayfasında yeni katmanların açılması ve hareket ettirebileceği bölümler içerir. Bu tür bebek kitapları, bebeğiniz için hem merak uyandırıcı hem de ilgi çekicidir.

Bebek Hikaye Kitapları

Bebeğinize doğumundan itibaren bebek hikaye kitapları okuyabilirsiniz. Özellikle uyku öncesinde kitap okuma düzeni oluşturabilirseniz, kitap okuduğunuzda uykuya dalmasını kolaylaştırmış olursunuz. Bebeğinize, bebekler için hikaye kitabı okurken tek düze okuma yapmamaya özen gösterin. Hayvan taklidi yapabilir, duyguların seslerini (şaşırmak, korkmak, sevinmek, üzülmek gibi) çıkarabilir, şarkı ve ninniler söyleyebilir, okuduğunuz karaktere göre ses tonunuzu değiştirebilirsiniz. Sadece kitapta yer alan hikayeyi okumak dışında resimlerini göstererek ayrıntılarını bebeğinize anlatabilirsiniz. Başlangıçta bebeğinize birkaç dakika kitap okuyarak başlayabilirsiniz. Çünkü çabuk dikkatleri dağılabilir ve sıkılabilirler. Zamanla bu süreyi uzatabilirsiniz. Bu şekilde kitap okuyarak bebeğinizle aranızdaki bağı da güçlendirmiş olursunuz.

Bebek kitapları genelde 10-15 sayfadan oluşur. Bu size az gelebilir ancak bebekler tekrar etmeyi çok sever ve aynı kitabı defalarca okumak ve incelemek ister. Çünkü bebekler bol bol tekrar ederek öğrenirler. O nedenle çok sayıda resim içeren kitaplar uzun süre kullanmanız açısından faydalı olacaktır.

Bebeklere Kitap Okumanın Faydaları

Bebeklerin kelime haznesi ve zihinsel gelişimi için düzenli kitap okunması çok önemlidir. 3 yaşına kadar hem fiziksel olarak kitapla temas edip eline alması, sayfalarını çevirmesi, incelemesi, hem de kendisine düzenli olarak kitap okunması çocuğunuzun gelecekte kitap okuma alışkanlığı kazanmasına ve kitapları sevmesine çok büyük katkıda bulunacaktır. Bu şekilde kelime haznesi hızla gelişen çocuklar ilerleyen yaşlarda hem dinlediklerini ve okuduklarını daha iyi anlayacak, hem de kendilerini daha iyi ifade edeceklerdir. Unutmayalım anlayabildiğimiz kadar kendimizi geliştirebiliriz ve anlatabildiğimiz kadar kendimizi ifade edebiliriz. Bu durum okul başarısını da etkileyecektir. Çünkü derslerde başarılı olabilmek için önce konuları anlayabilmemiz gerekir. Bu da göstermektedir ki bebeklik döneminde atılan tohumlar bebeğinizin geleceğini şekillendirmektedir. Bu nedenle bebeğinizi bol bol bebek kitapları ile haşır neşir etmelisiniz

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR